P0037-P0042 arıza kodu sorun ve çözümü (bank 2 oksijen Sensörü)

 Merhabalar Subaru severler.İnstagram da detaylı yazamadığım için buradan daha rahat olacağını düşündüm.Şimdiden yazım yanlışlarım olur ise affola.Her ne kadar 1. sensör arızası yakıtı etkileyip aracımızın gidişinde önemli rol oynasada ikinci sensörde bi o kadar önemlidir.Kısa ve basit çözümü orjinal sensör alıp takmak ama 2. sensör 1. sensör gibi hassas ölçümleri tolere edebiliyor.1.sensörünüz arızalı ise basit bir çözümü yok orjinal ya da denso marka almanız gerekecektir.Neyse konumuza dönecek olursak olur da bu arıza kodlarından birisini alırsanız ya da size ikinci sensör arızalı denildiğinde kendi uyguladığım ve diğer subarucu arkadaşlara önerdiğim sensörü aparat yardımı ile geri çekerek hem lambayı söndürebilirsiniz hemde sorunsuz yakıt vs artışı olmadan kullanabilirsiniz. Aparatı herhangi bir tornacıda yaptırabilirsiniz imkanı olmayan için Dm den iletişime geçin yardımcı olmaya çalışırım.

1.Öncelikle aparatı takmadan önce aracı lifte ya da sehpaya alıp 2. sensörü sökün.Kapkara vaziyette cıkacaktır,Balata spreyi ya da kontak spreyi ile temizleyip geri takın ,arızayı silin,sönmüyor ise sensör arızalıdır benim işleme gecebiliriz.




2.Tornacıda yaptırılabilecek körleme aparatı.Yaptıramayanlar Dm den iletşime gecebilir.


3.Sensörü aparatın yuvasına takıp daha sonra konvertör yuvasına takıyoruz.Burada sizi birazcık zorlayacak, sebebi ise aparat ile boyunun uzamasından kaynaklı.Takmaya müteakip arıza kodunu söndürün çalıştırın oldu bitti 2. sensörü ucuz bir maliyetle hallettik.Tabiki orjınal sensörün yerini tutmaz ama bizimkisi gecici bir çözüm bunu uygulayan arkadaşlar yaklaşık 2-3 senedir bu şekilde kullanmakta araçlarını.

Not.Obd 2 ile arıza kodunu silme işlemi içinde ayrı bir başlık acacağım.Selamlar...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Subaru Aux Problemi Çözümü

Far Parlatma - Sararma Giderme