Far Parlatma - Sararma Giderme

 Merhabalar dostlar yine az maliyetle yapabileceğimiz işlerden bir taneside pleksi farlarımızın dik açılar ile güneş ışığına maruz kalmasıyla oluşan sararmalar ve sararmaların getirdiği aydınlatma kaybını yapacağımız küçük ve basit işlemler ile halledeceğiz.

Malzemeler.

1.Kağıt Bant

2.Mikrofiber Bez

3.Camsil Şisesinde su 

4.800 + 1500 + 2000 Su zımparası

5. Far parlatma sıvısı(kloroform) ve Buhar makinesi 


Önce farlarımızı bir güzel kagıt bant ile kaportaya zarar vermemek adına çevresine çekiyoruz.




Daha sonra sırasıyla 800 ardına 1500 peşine 2000 su zımparası ile zımpara atıyoruz.

Dikkat! Kesinlikle zımpara işlemini oval yapmıyoruz yere parelel bir şekilde kesinlikle kuru bırakmadan sürekli su ile ıslatarak yapıyoruz.

Zımpara işleminden sonra bandı söküp kuru yer kalmayacak şekilde bezle bir güzel silip kurumaya bırakıyoruz.Kuruduktan sonra farın alacagı durum aşağıdaki gibidir , panik yapmayın istediğimiz görüntü bu, kataraktlar gitmiş demektir doğru yoldasınız.



Daha sonra instagramda videosunu paylaştığım şekilde en zevkli olan kısma geçiyoruz ,herhangi bir    e-ticaret sitesinden aşağıdaki üründen sipariş ediyoruz. İçindeki sıvı ile yaklaşık  6 çift farı belki daha fazlasını temizleyebilirsiniz.



Her bir far için bir çay bardagına yakın sıvıyı bardağına boşaltıp ısınmasını bekliyoruz.Ort 5 dk kadar.

Not:Cattle mantığı gibi kaynatma özelligi yoktur belirli derecede ısıya gelip buhar yapma özelliğine sahiptir.Bu sebeble fişe taktıktan bir muddet sonra far üzerine tutup buharlaştığını test edip işlemi tamamlamakta fayda var çıplak göz ile buharını seçemezsiniz.Ayrıca bu işlem esnasında kimyasala maruz kalmamak için maske takmayı unutmayın.

Son alacağı şekil ..


Son bir ekleme daha farınız içerden pis ve su alıyorsa bu işlemde onları gidermeniz mümkün değil.Saygılar selamlar....




Yorumlar

  1. Gayet başarılı bir uygulama olmuş. Aracıma profesyoneller tarafından profesyonel zımpara aletleri ile yaptığım uygulama kadar iyi elinize sağlık. Far veya stop lambası açıp içini temizleme/boyama ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyor musunuz acaba? İmpreza sahibiyim ve stoplara müdahale etmeyi düşünüyorum ancak cesaret edemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farı açmak için yüksek ısıl işleme maruz bırakmak gerekiyor , ısı tabancası yok malesef , fön makinesi ile denemek istedim fakat çabuk ısınıp kapanıyor bu esnada farı tutan silikon tekrar yapışıyor bende vazgeçmek zorunda kaldım ,yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Subaru Aux Problemi Çözümü

P0037-P0042 arıza kodu sorun ve çözümü (bank 2 oksijen Sensörü)