Subaru Aux Problemi Çözümü

Merhabalar Subaru severler bu konuyu ikiye ayıracagım,
1.Aux tuşu olup işlevi olmayanlar
2.Aux tuşu dahi olmayanlar.
Araçlarımız seneler ilerledikçe ister istemez teknolojik gelişmelerin gerisinde kalıyor ,klima butonu ile teybin beraber olması ya da orijinalliği sevenler benim gibi hiç sökmek istemiyoruz.Transmitter takıyoruz oda cızırtı yapıyor ,yani istediğimiz randımanı vermiyor.

Gelelim ilk olaya aux tuşunuz var ama aktif değil mi en kolay yöntem ,aslında ülkemize gelen araçlarda yeri hazır ama içi boş.Aliexpressden alacağımız aux portunu direk teybin arkasında boş olan aux yerine takiyoruz sonra ucuna Bluetooth modülü ile ister kolçak altına ister içerde bırakın tercih size kalmış.
Resimlerle anlatalım
İlk önce konsolu sökelim konsolu sökmek için vites topuzu dan başlayın sırasıyla vites krom çıta, küllük en son teybin vidaları alıp kendinize doğru çekin.Arkasinda teyb soketi ve klima soketi olacak teyp soketini çıkartınız ,elinizde sipariş verdiğiniz aux portunun kablosunu çıkartın aynı yerine teybin soketine takın işlem bu kadar.

Aux port linki 
Gordugunuz gibi ikiside aynı port sadece bizim sokettin aux olan yeri boş 
aux portundaki soketinden kabloları ayırın ,teybin boş olan kısımlara takın.
sondan geriye işlemi takip ederek konsolu toplayın. İlla port satın almak yerine Dupont alıp dışı aux portuna lehimleyerekde işlemi neticelendirebilirsiniz.

2. Gelelim ikinci işleme en zor olan demeyelim ama meşakkatli kısma.Aux tusumuz yok ama modül için bağlamak istiyoruz yapılacak işlemleri sıralıyorum bir çok yöntemi var aslında kimisi entegreyi sökerek direk modül lehimleyip CD girişinden alıyor kimisi teybin arkasında olan boş soketten aux lehimleyip boş bir tuşa veriyor.
-ilk önce teybin arkasındaki teybin marka modeli not ediyoruz ve Google'dan tesisat şemasını indiriyoruz.
semayi indirdikten sonra bos soketin arkasındaki aux pinlerini semadan buluyoruz. (bende siyah olan sizde beyazda olabilir)4 pindir 2 si şase ,1 i hoparlör ,1 i de temel şase bunlara Dupont jumper ile lehimliyoruz diğer ucunuda dışı aux portuna lehimleyip işlemi tamamlıyoruz.
Bir başka arkadasda anakart üzerinden halletmiş isteyen bunu da uygulayabilir.Video linkini bırakıyorum.Sorularınız için DM den iletişime geçebilirsiniz.Saglicakla.
CD den modül alan faydalı bir video izleyin hangisi kolayınıza geliyorsa..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

P0037-P0042 arıza kodu sorun ve çözümü (bank 2 oksijen Sensörü)

Far Parlatma - Sararma Giderme